Gewicht Gouden Philharmoniker

Het mag duidelijk zijn dat niet iedere belegger een even groot budget te besteden heeft bij het beleggen in goud. Om hier op in te spelen worden gouden munten dan ook vaak in meerdere gewichten uitgegeven. Hierdoor kunnen ook beleggers met een kleiner budget toch in goud beleggen door middel van verschillende Philharmoniker gewichten.

Door in verschillende gewichten gouden Philharmoniker munten aan te kopen kunt u echter meer dan alleen met een kleiner bestedingsbudget toch in goud beleggen. Het is ook een goede manier om wat diversiteit aan te brengen in uw beleggingsportefeuille. Dit lijkt wellicht wat overbodig als de goudkoers niet zo enorm hoog is waardoor de kleinere munten minder geld kosten, als de koers echter zo hoog is als de laatste jaren dan zal het verschil opeens erg opvallen. Een standaard gewicht gouden Philharmoniker zal gemaakt zijn van 1 ounce goud, dit is gedaan omdat ook andere beleggingsmunten een standaard gewicht van 1 ounce hebben. De reden daarvoor is dat de koers van goud in een aantal dollars per troy ounce uitgedrukt wordt. Een troy ounce is een eenheid van gewicht die tot op de dag van vandaag in Amerika gebruikt wordt. In Europa gebruiken wij het metrische stelsel van maten en gewichten en het metrische gewicht Philharmoniker is 31,103 gram. Eigenlijk staan er nog een heleboel getallen achter maar die worden voor het rekenen en omrekenen niet gebruikt, voor de liefhebbers, een International troy ounce is 31.1034768 gram. Het gewicht gouden Philharmoniker is vanwege het feit dat het een ounce is dus één op één te vergelijken met de koers van goud waardoor u de prijs bij het gouden munten kopen eenvoudig zelf kunt vergelijken.

Vanaf het moment dat de gouden Philharmoniker geschiedenis begon werd dus uitgegaan van het slaan van een troy ounce Philharmoniker. Zoals gezegd werd dit gedaan omdat ook andere gouden en zilveren beleggingsmunten een gewicht van een ounce hadden en de Oostenrijkse Munt immers wilde concurreren met andere beleggingsmunten. Door het gewicht op deze manier te bepalen werd het dus mogelijk om de prijs bij het gouden of zilver Philharmoniker kopen te vergelijken met de koers van het betreffende edelmetaal op dat moment. Volgens dit gewicht gouden Philharmoniker kopen maakt het overigens voor de dealer waar u uw aankopen doet ook een stuk eenvoudiger. Uw dealer zal immers doe koers van goud of zilver gebruiken om de verkoop prijs die aan u in rekening gebracht wordt te bepalen. De prijs van ieder gewicht Philharmoniker wordt dan vermeerderd met de opslag die de dealer in rekening moet brengen om de gemaakte kosten te dekken. Deze prijs ziet u dan op de website weergegeven en deze prijs wordt ook regelmatig bijgehouden. Volgens de juiste waarde gouden Philharmoniker kopen bij de webshop die u op deze pagina zult vinden betekend dat de prijs van ieder gewicht gouden Philharmoniker iedere twee minuten wordt aangepast aan de goudkoers van dat moment. De definitieve prijs die u voor de verschillende Philharmoniker gewichten zult moeten betalen zal pas op het moment dat u moet gaan afrekenen bepaald en deze blijft een beperkte tijd vast staan.
Omdat de Oostenrijkse Munt het voor beleggers met ieder budget mogelijk wilde maken om in goud te beleggen door middel van een gouden Philharmoniker kopen, werden er verschillende gewichten gouden Philharmoniker munten ingevoerd. Vanwege de verschillende gewichten hebben de munten dus ook allemaal een verschillende prijs en zijn daardoor geschikt voor beleggers met verschillende bestedingsbudgetten. Naast het standaard gewicht van 1 ounce zal de Philharmoniker ook in een halve ounce, een kwart ounce en een tiende ounce uitvoering geslagen worden. Deze verdeling van gewichten waarbij uitgegaan wordt van de 1 troy ounce Philharmoniker zult u ook bij andere gouden munten tegen komen. Hierdoor is het dus mogelijk om met ieder budget een Philharmoniker aan te schaffen, maar ook kunt u hierdoor uw beleggingsportefeuille flexibeler invullen. Als u bijvoorbeeld liever niet een hele ounce wilt verkopen om wat voor reden dan ook dan hebt u de mogelijkheid om een kleiner gewicht gouden Philharmoniker van de hand te doen als u meerdere kleinere gewichten hebt aangekocht. Toch gebied de eerlijkheid ook te zeggen dat hier door de meeste beleggers geen gebruik van wordt gemaakt. Meestal zal alleen het 1 ounce gewicht Philharmoniker aangeboden worden omdat dit nu eenmaal het meest verkocht wordt. Toch zijn soms wel de andere Philharmoniker gewichten beschikbaar en als ze dat niet zijn dan kunt u uw dealer daar naar vragen, als u immers voldoende exemplaren af wilt nemen dan wil uw dealer u graag van dienst zijn.