Gouden Munten Kopen

Beleggen in fysiek goud wordt vaak gezien als middel om een mooie winst te behalen en dat is ook zeker mogelijk. Het beleggen in fysiek goud kunt u doen door middel van goudbaren of door te kiezen voor gouden munten kopen. Daarbij hebt u de mogelijkheid in veel verschillende soorten munten te beleggen waarvan wij u de belangrijkste zullen opsommen en kort bespreken.

De gouden Philharmoniker is slechts één van de mogelijkheden als u bij het beleggingsmiddelen kopen gouden munten aan wilt schaffen. Het is ook een van de jongste gouden beleggingsmunten die er bestaan maar nog wel altijd een van de populairdere opties. Het is sinds 1989 mogelijk om de Philharmoniker munten aan te schaffen en het gewicht gouden Philharmoniker munten volgde dat van andere gouden beleggingsmunten. De Philharmoniker gouden munten kopen is daarom mogelijk in vier verschillende gewichten, de standaard uitvoering is de 1 ounce uitvoering en daarnaast kunt u ook voor een halve ounce, een kwart ounce en een tiende ounce kiezen. De 1 ounce is de belangrijkste munt die de gouden Philharmoniker geschiedenis heeft geschreven omdat dit bij het beleggen in gouden munten als standaard maat wordt gezien. Sterker nog, niet alleen bij het gouden Philharmoniker kopen wordt 1 ounce als standaard maar gezien maar bij het goud kopen in het algemeen. Dit komt omdat de goudkoers uitgedrukt wordt in een aantal dollars per troy ounce en dit komt weer omdat de internationale grondstoffenbeurs zich in New York bevind en de dollar wereldwijd erkend wordt. Toch kunt u meer gouden munten kopen waarmee u kunt investeren en een aantal daarvan bieden u dezelfde mogelijkheden als de Philharmoniker.

Gouden munten worden al heel erg lang geslagen en de historie gaat waarschijnlijk terug tot voor onze jaartelling. Natuurlijk hebben deze munten voornamelijk een historische waarde en geen beleggingswaarde en dat heeft niet te maken met het feit dat de puurheid van het goud niet altijd even goed is. Door de jaren heen is gouden munten kopen nooit echt een vorm van beleggen geweest en in Nederland werd tot de jaren dertig zelfs een gouden tientje als betaalmiddel geslagen. Deze wordt tegenwoordig alleen nog maar door verzamelaars en beleggers geapprecieerd en alleen mondjesmaat vanwege het lage goudgehalte en de beperkte beschikbaarheid. Een gouden Maple Leaf kopen is een mogelijkheid die wel door veel beleggers aangegrepen wordt. De gouden Maple Leaf werd voor het eerst uitgegeven in 1979 door de Canadian Mint die door middel van deze munten een invulling wilde geven voor het gat dat achtergelaten werd door de Krugerrand. De Krugerrand is een Zuid Afrikaanse gouden munt die sinds 1967 geslagen wordt en eind jaren zeventig goed was voor negentig procent van de wereldwijde handel in beleggingsmunten. Toch was in die tijd bij het goud kopen gouden munten van de Krugerrand serie aanschaffen niet altijd mogelijk omdat tegen Zuid Afrika een economische boycot van kracht was vanwege het apartheidsregime. Dit was tien jaar voordat een gouden Philharmoniker kopen mogelijk werd gemaakt de reden voor de Canadian Mint om met de gouden Maple Leaf op de proppen te komen en tegelijkertijd de binnenlandse goud industrie te ondersteunen.

Dit idee vond in 1986 navolging toen er twee nieuwe gouden munten uit werden gebracht. De mensen die in goud wilden beleggen konden toen ook kiezen uit de Amerikaanse Gold Eagle en de Australische Gold Nugget. Net als de Zuid Afrikaanse Krugerrand was de Gold Eagle ook gemaakt van een legering en niet van puur goud zoals andere munten dat wel zijn. De Krugerrand is gemaakt van een legering van goud waarin koper verwerkt zit en de Gold Eagle is gemaakt van een legering van goud met zilver en koper. Een gouden Maple Leaf kopen betekend echter dat u een 99.99 procent puur gouden munt in uw bezit krijgt en dit geld ook voor de Gold Nugget en voor de Philharmoniker. Er zijn door de jaren heen door meer landen gouden munten uitgegeven die in veel gevallen ook van puur goud gemaakt zijn. Dat gouden munten kopen van puur goud de voorkeur geniet van veel beleggers was voor de American Mint aanleiding om in 2006 met de American Buffalo op de markt te komen die ook van 99,99 procent puur goud geslagen is. Het bijzondere aan de gouden Philharmoniker kopen is dat het de enige gouden beleggingsmunt is dat geslagen wordt in een land waar geen goud gevonden wordt. De andere landen gebruiken allemaal binnenlands goud terwijl de Oostenrijkse Munt puur hun klasse wil etaleren en daarnaast natuurlijk een bron van inkomsten heeft. Dit is natuurlijk waar gouden munten voor de belegger ook voor bedoeld zijn en waarom deze munten dan ook verkocht worden.