Zilver Kopen

Het beleggen in zilver is een vorm van beleggen die sterk aan populariteit heeft gewonnen. Dit komt voornamelijk omdat de prijs van zilver minder snel is gestegen als de prijs van goud. Het winst potentieel van zilver is daarom ook hoger en dat is de reden dat steeds meer beleggers kiezen voor zilver kopen in plaats van goud.

Uiteraard hebt u bij het beleggen in zilver de keuze tussen zilverbaren kopen en de aanschaf van munten. Net als met de gouden Philharmoniker zal de Oostenrijkse Munt u ook de mogelijkheid bieden van een zilveren uitvoering. Toch is dit nog niet zo heel erg lang mogelijk, pas in oktober 2008, toen de run op zilver al op gang was gekomen, behoorde een zilver Philharmoniker kopen tot de mogelijkheden. De gouden Philharmoniker geschiedenis is daarmee bijna tien jaar ouder dan van de zilveren uitvoering. Dit heeft weer te maken met het feit dat het beleggen in goud altijd de voorkeur heeft gehad van beleggers. Goud kopen heeft altijd al garant gestaan voor het behalen van mooie beleggingswinsten met het aankopen en verkopen van kleine hoeveelheden van dit mooie edelmetaal. Ook zilver kopen kan u deze resultaten opleveren alleen zult u daarvoor grotere hoeveelheden aan moeten kopen. Immers, eenzelfde hoeveelheid geld aan zilver zal u een groter volume opleveren dan in goud maar het vertegenwoordigd nog steeds hetzelfde bedrag. Ieder percentage winst van het voor dit bedrag aangekocht goud of zilver zal u dan ook hetzelfde bedrag aan winst opleveren. Hierbij maakt het dan niet uit of u zilver munten kopen wilt of zilver baren als zit tussen deze twee wel een duidelijk verschil op het moment van aankoop.

Dit verschil zit voornamelijk in de BTW die betaald moet worden bij de aankoop van zilveren beleggingsmiddelen. Omdat zilverbaren kopen ook gedaan wordt vanuit het oogpunt van industriƫle toepassingen waar het als grondstof gebruikt wordt, zal er BTW in rekening gebracht worden over het hele aankoop bedrag. Dit is anders dan bij de aanschaf van goud in welke vorm dat ook en waarbij u geen BTW hoeft te betalen. Bij zilver munten kopen betaald u geen BTW over de hoeveelheid zilver maar wel over de door de handelaar gemaakte winstpercentage. Dit heeft natuurlijk consequenties als u als particuliere een aankoop doet omdat u dan de BTW niet terug kunt vorderen zoals bedrijven dit wel kunnen. Toch is zilver kopen in de vorm van munten niet verstandig voor een bedrijf omdat de prijs van munten veelal hoger is dan de prijs van baren. Dit heeft te maken met de prijs waarvoor de handelaar inkopen kan doen en daar kan deze vaak niets aan doen, toch zal hiermee wel geconcurreerd kunnen worden. Bij het online zilver kopen zult u dan ook de verschillen moeten zoeken op basis van de in rekening gebrachte marge, deze marge wordt in rekening gebracht om de kosten te dekken die gemoeid zijn met het aan u aan kunnen bieden van de munten. Het zilver kopen online zal u in ieder geval behoorlijke voordelen op kunnen leveren in vergelijking met het doen van aankopen bij een offline winkel. Dit komt omdat deze meer kosten maakt en u daarom een hogere marge in rekening zal moeten brengen.

Wij raden u dan ook aan om voor het zilver kopen op zoek te gaan naar een online dealer omdat u dit behoorlijk veel kan schelen op het aankoop bedrag. De dealer die u op deze website aan zult treffen zal u bijvoorbeeld ook een voordelige prijs in rekening brengen en u daarnaast alle voordelen bieden die u van het zilver kopen online mag verwachten. Hierbij gaat het dan om het overzichtelijk aanbieden van het gehele assortiment aan zilveren beleggingsproducten en aan het eenvoudig bestellen van de door u gewenste producten. Uiteraard kunt u bij deze aanbieder zilver kopen op ieder moment van de dag en iedere dag van de week omdat het een online dealer is. U hoeft dus geen rekening te houden met openingstijden en u kunt er terecht wanneer het u uit komt. Daarnaast zal zilver kopen online u ook als voordeel bieden dat u uw zilver op een veilige manier kunt betalen door middel van iDeal. Als u immers met iDeal betaald dan weet u zeker dat uw betaling volledig veilig en geheel anoniem plaats zal vinden. Een zilver Philharmoniker kopen wordt op die manier de veiligste investering die u kunt doen en waarbij u alleen nog maar af hoeft te wachten hoe de zilver koers zich in de toekomst gaat ontwikkelen.