Zilver Philharmoniker Kopen

Het beleggen in goud is zoals gesteld een goede oplossing om de tegenvallende resultaten van traditionele beleggingen te voorkomen. Ook andere edelmetalen kunnen hiervoor dienen en zilver is daar de belangrijkste van. Vandaar ook dat een zilver Philharmoniker kopen tot de mogelijkheden behoord.

Toch is de aanschaf van een zilver Philharmoniker nog niet zo lang mogelijk als de gouden Philharmoniker. Dit komt voornamelijk omdat vooral het beleggen in goud door veel mensen werd gezien als de ultieme mogelijkheid om mooie winsten te behalen. De gouden Philharmoniker geschiedenis is dan ook in 1989 begonnen toen het eerste exemplaar werd geslagen om te concurreren met andere gouden beleggingsmunten. Dit bleek een goede zet te zijn want de gouden Philharmoniker kopen is in het begin van de jaren negentig drie jaar lang de populairste optie geweest. Toen de prijs van goud in het eerste decennium van deze eeuw naar ongekende hoogtes steeg werd ook door steeds meer mensen gekozen voor een zilveren munt kopen in plaats van goud kopen. Dit was voor de Oostenrijkse Munt het sein om ook na te gaan denken over het mogelijk maken van zilver kopen. De oplossing hiervoor werd gevonden binnen een bestaand programma aan beleggingsmunten en de Philharmoniker van zilver werd in oktober 2008 geboren. Ook dit bleek een uitstekende keuze te zijn, na het succes van de gouden Philharmoniker bleek ook de zilveren uitvoering enorm aan te slaan. In de eerste drie jaar dat beleggers de zilver Philharmoniker kopen konden werden er meer dan eenenveertig miljoen exemplaren van verkocht. Hieruit mag blijken dat veel beleggers de voordelen van het beleggen in zilver inzagen en dat deze munten uit Oostenrijk daarvoor een gewilde optie vormden.

Bij het beleggingszilver kopen zilver Philharmoniker munten uitzoeken betekend dat u een munt in uw bezit krijgt die gemaakt is van 99,99 procent puur zilver. Hierdoor kunt u het beleggen in deze buitengewoon mooie munten in dezelfde kwaliteit zilver beleggen als door middel van zilverbaren. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen omdat de waarde van puur zilver altijd hoger ligt als van zilver legeringen. Een zilver Philharmoniker kopen zal u een munt opleveren die van puur zilver is gemaakt en die hetzelfde ontwerp heeft als de gouden Philharmoniker. Net zoals u bij de gouden Philharmoniker munten kopen gewend bent zult u bij de zilveren uitvoering op de munt een aantal zaken vermeld zien staan. Uiteraard zal op de voorkant aangegeven zijn dat de zilver Philharmoniker van zilver is gemaakt met het woord ‘Feinsilber’ en staat nogmaals op de achterkant nogmaals het woord ‘Silber’ vermeld. Dit is een duidelijk verschil met de gouden uitvoering die deze extra vermelding niet heeft. Uiteraard zal ook de muntwaarde die op de Philharmoniker van zilver vermeld staat ook anders zijn en deze is geen honderd euro zoals bij de gouden Philharmoniker munten vanaf 2002 maar 1 euro vijftig. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de waarde van zilver een stuk lager is dan de waarde van goud. Het doet echter geen recht aan de waarde van het zilver dat u door middel van een zilver Philharmoniker kopen in uw bezit zult krijgen, er zal alleen een muntwaarde vermeldt moeten staan omdat deze muntwaarde met nog een aantal andere zaken de Philharmoniker de status van wettelijk betaalmiddel geven.

Overigens geld deze status alleen in Oostenrijk en niet daarbuiten, de Europese regels bieden de lidstaten een uitzondering voor het uitgeven van speciale munten die deze status alleen in het land van herkomst hebben. Het kopen van zilver Philharmoniker munten is hierdoor wel overal mogelijk maar als u wilt kunt u er alleen in Oostenrijk mee betalen. U kunt een zilveren munt kopen bij veel aanbieder, vaak wordt gewaarschuwd voor aanbieders van verzamelmunten omdat voor de zogenaamde Proof munten meer geld gevraagd wordt dan voor de beleggingsmunten. Dit zal u dan wel munten opleveren die helemaal gaaf en ongebruikt zijn maar het doet natuurlijk niets voor de waarde van het edelmetaal waar de munten van gemaakt zijn. Bij een zilver Philharmoniker kopen zult u hier geen last van kunnen hebben want ze worden niet als Proof munten geslagen. Wij raden u aan om goed te kijken waar de munten het goedkoopste zijn en waar u de minste meerkosten in rekening gebracht krijt bovenop de koers van zilver. Een zilver Philharmoniker bij een webwinkel aanschaffen is dan meestal de voordeligste optie omdat een webwinkel minden kosten maakt dan een offline winkel. Een Philharmoniker van zilver is dan voordeliger aan te schaffen en zal wel dezelfde opbrengst kunnen hebben als een duurder aangekocht exemplaar waardoor uw winst alleen maar kan groeien.